Söndags chill i Burleigh heads

Jag hörde att det börjar bli höst där hemma i Sverige?
Här hos oss faller inga löv vill jag lova.

Jag njuter. Varje dag.




I'm a slave

Efter att ha läst Nietzsches "Beyond good and evil" kan man konstatera att han verkligen inte var en normalt civiliserad man, men det finns en del intressant i hans filosofi som man kan fundera över...

 

Samhällen är under strikta politiska, religiösa och kulturella regimer.

Vad betyder egentligen Demokrati? 'Demos-cratia' = 'mob–value', vilket innebär ”majoritetens värderingar.”

Vad människan alltså strävar efter är att vara medioker, som sin granne. Vad menas med medioker egentligen? Jo, medelvärde, som alltså måste stå under något av större värde.

Vad säger det om människan egentligen; våga inte sticka ut, våga inte vara bättre eller sämre, våga bara vara en i mängden, annars kommer det skapas någon form av oro – orättvisa.

Vi är inlärda att lyda, från den dagen vi föds; vi skall lyda våra föräldrar. Med tiden kommer fler och fler auktoritära symboler som tex. lärare, chefer, staten, religionen etc. Alla dessa ”institutioner” i hopp om att forma människan till en maskin med inbyggd kunskap av rätt och fel, sant och falskt.

 

Om vi leker med tanken att alla alltid skulle lyda, vad skulle hända då? De som skapar reglerna, dvs. de som har makt, de skulle själva ihärdigt känna en inre begäran till att lyda; de är själva slavar till att vara i auktoritet.

 

Så som samhället ser ut idag, vill man gärna säga att ”människan är fri”, men fri från vadå? Vi är djur som söker mening i allt. Istället för att bara vara, så ska vi vara ”någon.” Det kan vara alltifrån den rebelliska vegetarianen, till den blonda, storbystadde utvikningsmodellen, eller den alternativa, fashionabla ”it-ikonen”. Vad är detta om inte slaveri? Vi utför dagligen våra val och rutiner i order till att upprätthålla just sin egna ”fria” identitet, vi har då blivit slavar till oss själva. Detta är inte vårt fel, utan det är bara spelets regler.

Om vi inte skulle bli matade av samhällets, med dess politiska, kulturella och/eller religiösa krav varje dag, vad skulle vi då vara? Inte mediokra i alla fall, för det är ett begrepp vi har blivit lärda att följa i denna ”fria demokrati…”

 

”Where man can not find anything to see or grasp, he has no further business?”

- F. Nietzsche


Bloggar från balkongen och avnjuter tacos igen:

Klockan var kvart över tre och ordet var mitt. 14 minuter senare kunde jag andas ut igen - min presentationen gick grymt bra!! Det var faktiskt roligt också, jag lyckades underhålla klassen i 14 minuter genom att prata om mig själv som skribent och mina tankar, inspirationer, tekniker och ideer kring kreativt skrivande. Visst låter det lockande? ;) haha.
Sången gick också super och när jag satte mig ner efteråt kände jag verkligen att jag hamnat rätt; jag verkligen älskar att skriva, sjunga och hålla föredrag.

Så när all nervositet lagt sig var det som bäddat för fest!
Hemma hos oss var det happy hour på balkongen, vårt inköpta 'fisk,ägg&mjölk' - baserade vin flödade. (För er som precis ryckte på näsan över den beskriva läckerheten måste bekanta er med australiens tveklöst mest sålda dryck - GOON)
Vi begav oss sen till Unibaren. Vi bara älskar att vara nördiga första års studenter!



Dress up parties i all ära. Men naughty nurse kändes inte lockande.

Jag hade skavsår från mina klackar, så jag var patient!

oh sunny days

Vinter i Australien: 30 grader, klarblå himmel, solbrända surfare, öl sugna studenter och... en massa plugg!

Kom just hem (från gymmet - måste skryta lite), klockan är halv åtta på kvällen och jag ska sätta mig på balkongen och äta Tacos. Fy fan vad jag älskar Tacos.

Imorgon ska jag hålla en 15 minuters presentation i Creative Writing, och jag ska sjunga! Var ju uppmuntrad till att göra något kreativt och annorlunda i talet, så att sjunga lite soul kommer nog att sticka ut.
Sången som jag skrivit är egentligen en dikt, men den är skriven som Lyric Poem och därför mycket coolare att sjunga än att bara läsa upp den!

Wish me luck!

Det var inte min väckarklocka som väckte mig imorse, utan ett telefonsamtal:

- Hej, du har gjort ett dubbel köp till Griffith University?
- Oj, jaha, men vadå?
- Din terminsavgift har av misstag dragits två gånger på ditt kort.
- ...Så jag är fattig nu med andra ord, typ minus minus minus error konto?
- Haha, ja, ungefär. Men jag ordnar upp det.
- Tack Handelsbanken, tack Credit card.

Morgonstund har guld i mun?


The meat is gone...

BBQn i lördags innehöll en bred variation av kött; både ätbart och inte, både välstekt och rått, mört och segt...

Vi började kl fyra på eftermiddagen, kom hem fyra på morgonen; jag tror vi tog klychan  "Carpe Diem" till nya höjder...





För att tydligöra en av festens oätbara (objudna!) gäster:



Han satt och vilade i taket ovanför mig. Jag är numera välbekant med känlsan av en nära döden-upplevlese.






Backpacking a la 2000?

Jag irrade runt likt ett blodtörstande djur i sökandet efter sitt byte; en internetuppkoppling eller någon form av kontakt med omvärlden. Men där jag befann mig var internet inte en vardaglig tillgänglighet, och det hade jag väldigt svårt att acceptera.

Jag kände mig fast i mitten av ett eko och paniken började sakta krypa fram.

Där stod jag nu omgiven av höga vackra bergsklippor och en civilisation bestående av ett nedsläckt vandrarhem, en obemannad bensinmack och en kyrka. För att inte tala om djurlivet, jag var omringad av Australiens mest omtalade djur; kängurus och koalor.

 

När jag kisade ut över den regnskogsliknande åkern möttes min blick av två oförstående ögon. En känguru hade tagit en paus från sitt glädjefyllda hoppande och fått syn på mig. Jag kände hur vi delade samma tanke: ”Vad gör hon här?”

 

Aldrig har jag känt mig så dum, trots att jag inte hade någon att skämmas inför. Jag befann mig på en plats där jag inte behövde tänka på någon annan än mig själv. I denna unika stund tar jag givetvis tillfället i akt att ihärdigt söka efter något så alldagligt, tids fördrivande och onödigt som internet…

Jag gav kängurun en medhållande blick och vände på klacken. Eller nja, inte riktigt en klack, mer en nedslipad gummisula tillhörande ett par gula flipflops.

 



Som avrundning referarar jag åter till rubriken...

Nostalgi tripp!

Här kommer en liiiiten återblick från förra årets resande: Gold Coast - Fraser Island - Sydney - Melbourne - Kangaroo Island - Alice Springs - Cairns - back again!

Alla backpackers tar samma bilder och jag erkänner att även vi hade TURIST JA VISST stämplat i pannan på oss.
Här är några highlights när vi tog semester från semestern!

En tidig morgon lämnade vi "vakna-sola-äta-sola-dricka-festa-chilla-sola-öla-jobba-sova-livet" i surfers för att leka lite backpackers ett tag:



Begav oss till fraser island, ett hav av ivriga backpackers och kött ätande dingos



Sen blev det Sydney, och självklart kommer en bild ni säkert aldrig tidgare har skådat! Dom underbara svenska kakel plattorna, på detta vackra mästerverk!



I Melbourne gjorde vi oss bekväma på lyx hostelet!



Kangaroo Island hade vi sjukt kul. Klappa sälar (nästan), åkte sandboard och sov under bar himmel omringade av koalas, spindlar och andra söta kramdjur!





Vi åkte mot den flamberande värmen i Alice Springs. 53 grader - ingen skugga = Vi är svenskar och älskar värme!
Insmorda med 35+ solkräm hade vi GRYMT roligt!



Off to Cairns, scuba diving och ett allmänt tropiskt och exotiskt nöje :D




In i bussen igen:                                 



Vi reste runt i nästan en och en halv månad, sen var vi tillbaka hemma i Surfers igen.
Underbar tid, som inte går att förklara med varken ord eller bilder egentligen; det bara måste upplevas!


VÅRT ÄVENTYR TAR ALDRIG SLUT!




Bra dag

Idag är jag nöjd:
1. Jag kastade precis ut en cocos nöt från balkongen som blev delad i perfekta bitar. Fattar inte att jag inte tänkt på den idén tidigare, har ju hackat ihjäl både skärbrädor och mig själv i tidigare försök att knäcka en cocos nöt.

2. Katarina kom över med en surprise. Svenskt knäckebröd. Jag vill äta frukost hela dagen....

3. Jag gick upp kl 7 imorse, åkte till gymmet och  körde en grymt kul House/Disco dance class. Nu ska jag signa upp mig där, dags att göra sig redo för beach 09...och 10, 11, 12...






Ikväll blir det BBQ fest, meat party slutar aldrig illa!

Nä jag måste verkligen börja plugga nu, ska skriva ihop en 10 minuters presentation till Creative Writing, ser faktiskt fram att hålla den presentation. Måste bara se till att göra något riktigt orginellt!

Den här länken beskriver mitt humör nu, ett underbart track!

http://www.youtube.com/watch?v=CsxJzW-0mAg

More updates tomorrow, when the meat is gone :)

p.s Det är inte "tjejen" på bilden ovan som skriver bloggen d.s

haha




Monday, lovely monday

Nu har jag legat på balkongen hela förmidagen och skrivit på en nyhets story. Det går verkligen lätt att plugga om man sitter på en solig balkong och ser ut över havet och alla surfare. Såhär skulle jag vilja leva varje dag; i solen; skriva; njuta; och bara vara...
Det här är världens bästa pluggplats:

(och drink plats, sov plats, chill plats, sol plats, mat plats, utkiks plats)


kärlek, eller?

Vi är fast i ett gummiband. Jag i en ena änden, du i andra. Vi går åt motsatt håll, men desto starkare blir spänningen. Ytterliggare ett steg i varsin riktning, och smack, vi är tillbaka i varandra igen. 

Jag vill inte klippa bandet. Så snälla kan du göra det?







Housewarming



Så här ser det ut i vår lya, eller innan vi smyckade ut den... Ska ladda upp lite bilder så ni får se hur det ser ur efter vår "extreme home makeover"

Imorgon kväll har vi housewarming party här hos oss!! Med ca 45 gäster som kommer får vi nog se över vår plan på att skapa rum för dans, barhäng, mingel och hångel. Våran lägenhet är inte stor, inte stor alls, men jag hoppas att med en optimistisk inställning och en gnutta alkohol i blodet så kanske vi kan lyckas inbilla oss en nattklubbs atmosfär även här!
Imorgon ska jag lägga mig på stranden och skriva musik och poesi, jag hoppas att inspirationen är med mig! Efter dagens Creative Writing lektion är min kreativitet på högvarv, var tvungen att skirva tre texter och presentera allt inför klassen, med endast 10 minuters förberedning till respektive text.
Jag undrar hur kriterierna för denna kurs är upplagda? Att bedöma skrivkonst är ju upp till den individa läsaren, hur ska man objektivt kunna döma en dikt efter en betygskala?

What are the laws of attraction, do they even exist?

Det var härligt att prata igår...

Jag stirrar in i en skärm; skådar rörelse, mimik, uttryck, känsla och framförallt: jag hör en röst.
En röst så bekant att jag hört den i alla möjliga tonfall, nio år har nu gått sedan jag hörde rösten för första gången.

Att skriva mail, sms eller brev har sin charm, men inget går upp mot en direkt kontakt, där ord och rörelse är synkroniserat, respons och kontakt är omedelbar. Inget genomtänkt, inget planerat. Ord och meningar kommer som på räls i tåget av impulser.

En skriven text saknar tystnad, en skriven text saknar röst.
Visst är det väl en konst att hålla en tystnad aktiv genom fysisk närvaro, och en fysisk närvaro passiv genom konversation; nyckeln till en meningsfull relation kräver detta...

Tänk vad mycket liv en dator kan få med hjälp av skype.


Byggare Bob

Okej, efter en dag på jakt efter secondhand möblemang har vi nu påbörjat vår enredningsfas del 2. Vi har uttökat vårt hem med ett finfint vintage soffbord från salvos, sen har vi bidragit till rspca och därmed köpt hem lite lp skivor som nu snyggt hänger på väggen. Balkongen har blivit utsmyckad med två campingstolar med drinkhållare (fula som stryk, men praktiska och sjukt billiga). Vi är även närmare vår plan att göra en liten mini soffa av balkong kanten, herregud vi borde starta en "extreme make-over"... och jag borde seriöst sluta överdriva.

Nåja, lördagskväll i surfan och jag är törstig. Det kan bli en bra kväll.


RSS 2.0