Time for a break

Klockan är halvtolv på kvällen, nyhetsartikeln ska in kl 4 imorgon eftermiddag,  har inte ens hunnit börja på den så jag inser nu att det inte blir någon som helst sömn inatt.

Kaffe + red bull + microsoft words = Nattens nöje!

4 månader tills nästa lektion på uni, woohooo!

Uni break har aldrig känts så lockande!!


Right on track

Denna helg är folket i Surfers Paradise antingen sjukt fulla eller sjukt förbannade, jag tillhör de sistnämnda!

Indy Race, eller "Super GP" som det nu heter, vilket innebär att Surfers är ombyggt till en stor fet rallybana med hysteriska sportbilar som cirkulerar runt runt. Självklart bor jag och lena MITT I BANAN, dvs, vår lägenhet är en av de lägenheterna som alla bilarna cirkulerar runt! Man vaknar till suset av bilarna, men äter frukost till ljudet av skrik och hejjar tutor, har man tur tajmar man in lunchen mellan åken (dvs, inga bilar men däremot massa skrikande män), resten av dagen är en blandning av diverse housemusik från högtalare runt om i området, motorljud på tinitus framkallande nivå och allmänt fylle ljud från gatan.

Verkligen heaven när man ska skriva essay eller plugga till exam eller har bråttom till bussen. (Man kan nämligen inte nå busshållplatsen på andra sidan gatan om man inte: 1. Har passerkort plus vristband (vilket vi har), 2. Går 500 meter i felriktining för att sedan komma till en tillfälligt byggd bro för att komma över till andra sidan rallyt....


Här går det fort som fan:





Lite kontrast om man jämför med gårdagens frukost möte med Bridget:



Random adventures

Hur kunde en lördag som var plugg planerad in i minsta detalj sluta (och börja) såhär????????

Jo...
En helt random kille gav mig ett kuvert med två gratis biljetter till Gold Coast Fresh Fest i Carrara!
Gratis är gott, hysterisk musik och party är ännu godare. Tack du som tydligen såg att jag var festival sugen, även tack till Djn som bjöd med oss på after party turné i broadbeach sekunden innan jag och Lena tänkte bege oss hem för kvällen. 
Allt var sjukt oplanerat, och, sant som det är sagt, oplanerat kan oftast vara bäst.


Watch me?

Tiden har funnits längre än jordklotet, men vad är egentligen den ”rätta” tiden? Genom att uppfinna klockan har vi konstruerat en tid på tiden. Men vad är en minut eller en dag? Ibland rusar veckor och månader förbi, ibland känns en timme som ett år. Beror detta endast på vad man fyller sin tid med, eller kan det bero på att tid inte egentligen är baserat på en uträkning från en klocka. Tid kanske är något som man bara ska ”känna.”

Jag skulle vilja ändra tiden. 24 timmar borde vara en dag och 12 timmar en natt. Tänk så coolt det skulle vara att helt plötsligt bestämma en ny tid på tiden. Om det skulle ske hoppas jag att få uppleva det. Men jag antar att människan är allt för bekväm med rutiner, så det skulle nog vara svårt att föra detta förslag fram. Och vem skulle man lämna det förslaget till? Den enda, vad jag vet, som sägs ska ha haft auktoritet över HELA världen är ju Gud, men han har jag aldrig fått något svar av hittills.

Jag undrar om tiden kommer att finnas i all oändlighet, men om något är oändligt, kan det då ha en start? Vi säger att tiden inte är oändlig, att den har ett slut, vad kommer efter den, otid?

Skulle vara ganska skönt att leva i otid, undra om man skulle vara bra eller dålig på att passa tider då…


Tack för presenten Eveline

Det trillade ner en liten web-kamera i posten med brevet:

"Nu ska vi skypa!"

SAKNAR DIG KÄRA DU!

Jag & min älskade Eveline:

blogg frågor & svar

  • Är det sant som alla säger att i Australien kryllar det av farliga insekter så man måste passa sig, ex skaka ur skorna varje gång man ska ta på sig dom etc... ? Funderar på att åka dit o plugga =)

- Det kryllar med all säkerhet av farliga insekter i Australien, men dom verkar vara lika rädda för mig som jag är för dom. Jag har aldrig (vad jag vet) sett någon farlig insekt eller annat läskigt djur. Det är nog en "down under" myt det där med farliga djur överallt, låt inte det hindra dig från att komma hit och plugga!


  • Hej! Har förstått att du studerar i Australien. Jag är intresserad av att läsa en termin där, undrar vilken skola du läser på? Har du några tips? rekommenderar du att åka? Man har många frågetecken :) Hoppas du har lust att svara! / Jennie

-  Hej Jennie! Jag pluggar på Griffith University Gold Coast, hur kul som helst!!! Griffith har olika campus: Gold Coast, Logan, Nathan och South bank. Det finns ett varierat utbud av kurser och linjer, så gå in på hemsidan och kika efter vad som skulle intressera dig. Om det är en termin study abroad du funderar på att göra så skulle jag starkt rekomendera att prova på olika kurser för att utforska dina intressen. Det är det absolut bästa sättet för att få reda på vad man vill och inte vill göra i framtiden!

Jag valde Gold Coast campus för att jag varit här innan och kikat runt sen älskar jag beach livet på kusten, så för mig var det ingen tvekan om vilket campus.
Jag rekomenderar STARKT att åka, jag kan faktiskt inte komma på en enda anledning till att inte göra det.


  • Gillar din blogg starkt. Satt och letade efter lite information om svenskar som pluggar i australien eftersom jag funderar på att göra det, och då hittar jag denna bloggen :) precis vad jag letade efter. Australien har varit min dröm länge nu så jag jobbar hårt för att ta mig dit. Väldigt avundsjuk just nu. men men, en dag är det min tur. Hoppas du får lite snö när du besöker Sverige. Ha det bra -Jonas

- Va kul att du gillar bloggen! Och jag tycker verkligen du ska forts jobba hårt och förverkliga din dröm om att komma hit och plugga. Det är inte förens man ger sig ut i världen som man inser hur otroligt liten man är och hur mycket det finns att se och uppleva, samtidigt som man också inser hur mkt som man inte kommer kunna uppleva. Just därför är det viktigt att ta vara på alla möjligheterna man har.

Det här med att följa sina drömmar är viktigt. Alla har en dröm, alla måste ha en dröm, ännu viktigare är att förverkliga den. Man måste själv tro på att man kan nå dit man vill och bli den man vill bli. Det är man själv som lägger i växeln, och man själv som håller på bromsen. Jag skulle då inte vilja vakna upp när jag är 40 år och tänka "Jag ville åka dit eller jag ville göra si och så, men jag vågade inte."
Vem är det man lägger hinder för genom att inte följa sin dröm, jo sig själv.

Har man ingen dröm? Då är det på tiden att gå och lägga sig!

Sen vakna upp, och leva!








Tystnad berättar mer än ord...

-Vad gör hon? Vad händer? Vad gör hon inte? Mår hon bra? Har något hänt? Vad??

Lustigt det där, så fort man försvinner en stund, och skapar ett "inget" så blir det lilla "inget" helt plötsligt väldigt stort! Nu pratar jag inte bara om mitt icke existerande bloggande, utan detta "ingenting"  i allmänhet.

Vad är ingenting? Om man kan svara på den frågan så betyder det att ingenting är någonting, "det ÄR ju ingenting."
Så om ingenting nu ÄR något, så har man också sagt att detta ingenting inte existerar.

Men vänta nu, om något inte existerar, så är det väl just det: ingenting.

Så där, nu fick ni en liten inblick i mina tankar, som ni säkert förstår är det väldigt rörigt där uppe. Har alltid varit, och kommer så förbli.

Åter till rubriken!
Anledningen till att jag inte varit så flitig på att uppdatera här på sistone är för att det har varit hektiska veckor, sjukt hektiska! Att sommaren börjar komma innebär också ett varmt välkomnande till exams och essay inlämningar. Nu är det 3 veckor kvar av uni, sen en study week sen har man avklarat första året på uni i aussie. TIME WELL SPENT! Eller det är kanske inte jag som spenderat tiden, utan tiden som spenderat mig. Ibland känns det så iaf, lite stressad till och från.

2 more years to go, varje dag man lär sig något nytt, lär man sig också att man har mer att lära.

"Ordinary people are not wise...wisdome is a matter of expertise and so not accesible to the many"
- Plato, Republic

Fan, jag som alltid har gillat ordet majoritet.

RSS 2.0